Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Για τη διεθνοποίηση των εργασιών της ΔΕΗ ΑΕ

Για τη διεθνοποίηση των εργασιών της ΔΕΗ ΑΕ


                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                                     Διεθνοποίηση εργασιών της ΔΕΗ ΑΕ


Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνεργασία της ΔΕΗ ΑΕ με την ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal η διοίκηση της ΔΕΗ απαντά τα ακόλουθα:

1. Η απόφαση για τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας διεθνών ενεργειακών επενδύσεων με τη μετοχική συμμετοχή της ContourGlobal ελήφθη μετά από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ. Όπως είναι γνωστό στο Δ.Σ. της ΔΕΗ συμμετέχουν εκπρόσωποι των μετόχων και των εργαζομένων.
2. Σε αυτό το στρατηγικό επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν η ΔΕΗ ΑΕ με ποσοστό 45% και η ContourGlobal με άλλο ένα 45%, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι σε διαδικασία απόκτησης του 10%.
3. Σε αυτό το επενδυτικό σχήμα, μεταξύ άλλων, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής η International Finance Corporation (IFC) θυγατρικός επενδυτικός όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank).
4. Η επιλογή της ContourGlobal έγινε λαμβάνοντας υπόψη ότι τα στελέχη της διαθέτουν σημαντικές επιδόσεις στις ενεργειακές επενδύσεις σε πάνω από 25 χώρες έχοντας υλοποιήσει περισσότερα από 55 ενεργειακά έργα. Κύριος μέτοχος της ContourGlobal είναι η Reservoir Capital Group η οποία έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ.
5. Μεγάλες τράπεζες (όπως η Deutsche Bank) και μεγάλα νομικά γραφεία της Νέας Υόρκης έχουν κάνει συστατικές επιστολές για την ContourGlobal.
6. Το νέο management της διεθνούς εταιρείας συμμετοχών συναντά αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μετοχικής συμμετοχής της τελευταίας.

Η ΔΕΗ ΑΕ αναπτύσσει τις διεθνείς δραστηριότητές της με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων και των εργαζομένων σε αυτή. Το έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων διεθνών τραπεζών να μπουν στο μετοχικό σχήμα της προς ίδρυση εταιρείας διεθνών επενδύσεων αποδεικνύει την υψηλή φερεγγυότητα και πιστοληπτική ικανότητά της ΔΕΗ.


Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2006

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.