Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Χαιρετισμός Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρου Ζερβού στα εγκαίνια του Περιπτέρου της ΔΕΗ Α.Ε. στην 76η ΔΕΘ

Χαιρετισμός Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρου Ζερβού στα εγκαίνια του Περιπτέρου της ΔΕΗ Α.Ε. στην 76η ΔΕΘ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΕΗ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ 76Η 
ΔΕΘ

                             Θεσσαλονίκη , 10 Σεπτεμβρίου 2011 – 1800hrs


Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ,

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στον εκθεσιακό χώρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στα πλαίσια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μια έκθεση που πραγματοποιείται κάτω από μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Μια συγκυρία, όμως, για την οποία στη ΔΕΗ πιστεύουμε, πως μπορεί να αποτελέσει μια νέα απαρχή για τη χώρα μας, με ανάπτυξη πάνω σε στέρεες βάσεις .

Πιστεύουμε και στηρίζουμε το θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καθώς θεωρούμε πως και αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, αναδεικνύοντας το τι μπορούν να προσφέρουν οι υγιείς Ελληνικές Επιχειρήσεις, τόσο μέσω της εξωστρέφειάς τους όσο και μέσω της προβολής μιας προηγμένης τεχνογνωσίας και βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Η σχέση της ΔΕΗ με τη ΔΕΘ ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσίαση καινοτομιών και πρωτοπόρων υπηρεσιών. Παραμένουν χαραγμένες στις μνήμες της Ελληνικής κοινωνίας οι συμμετοχές της ΔΕΗ το 1957 και το 1960. Στην 22η ΔΕΘ είχαν παρουσιαστεί οι δυνατότητες του ηλεκτρικού ρεύματος και η ασφαλής χρήση του, στο σπίτι και την εργασία, ενώ στην 25η ΔΕΘ η ΔΕΗ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα.

Η φετινή ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε, για πρώτη φορά, στοιχεία της νέας εικόνας και της νέας αντίληψης που έχει υιοθετήσει η Επιχείρηση μας ειδικά σε σχέση με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων μας σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονη εμφάνιση και κοινή οπτική ταυτότητα, με αναβαθμισμένους χώρους εξυπηρέτησης πελατών και εργονομικούς χώρους εργασίας. Πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε στη Θεσσαλονίκη το νέο κατάστημά μας, εικόνες από το οποίο μπορείτε να δείτε σήμερα στο περίπτερο μας.
Παράλληλα προσφέρουμε νέες ενεργειακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:
• από απλές συμβουλές προς τους τελικούς καταναλωτές για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης,
• ενεργειακές επιθεωρήσεις και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής κατανάλωσης στον κτιριακό τομέα,
• εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, ΑΠΕ και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης
αλλά και
• πλέον εξειδικευμένες υπηρεσίες για το βιομηχανικό τομέα.
Η ΔΕΗ πραγματοποίησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα τολμηρό και ουσιαστικό βήμα αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πελατών.

Αναβαθμίστηκε η ιστοσελίδα μας τονίζοντας τον πελατοκεντρικό μας χαρακτήρα, πράγμα που αντικατοπτρίζει συνολικά πλέον τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών ο καταναλωτής μπορεί γρήγορα και με ασφάλεια:

• να πραγματοποιεί online εξόφληση των λογαριασμών του,
• να αλλάζει τα στοιχεία του λογαριασμού του,
• να πλοηγείται στο διαδραστικό χάρτη ευρέσεως των καταστημάτων και των σημείων εξόφλησης λογαριασμών

Παράλληλα δημιουργήσαμε αντίστοιχες υπηρεσίες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και για tablet συσκευές, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να εξυπηρετούνται όταν είναι εν κινήσει ή όταν είναι μακριά από τη δουλειά ή το σπίτι τους.

Ο Όμιλος ΔΕΗ όμως καινοτομεί και στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πράσινου και βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος για τη Χώρα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα βρείτε μια σημαντική διαδραστική υπηρεσία. Η ΔΕΗ στήριξε την προσπάθεια και πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, που δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα με στόχο την καταγραφή του προσωπικού μας ενεργειακού αποτυπώματος προτείνοντας τρόπους για την βελτίωση του.

Παράλληλα μπορείτε να ενημερωθείτε για μερικά φιλόδοξα και ουσιαστικά εγχειρήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και σκοπεύουν να αναδείξουν τον Όμιλο ΔΕΗ σε ηγέτιδα δύναμη και στο χώρο τον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ένα τέτοιο έργο για παράδειγμα, είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταικού πάρκου στον κόσμο σε εξαντλημένα ορυχεία της Επιχείρησης μας στην Κοζάνη. Μια διαδικασία που ήδη βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού και προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Αυτή την περίοδο, η ΔΕΗ είναι η μόνη Επιχείρηση που δεν διστάζει να επενδύσει τόσο σε μεγάλες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, όσο και σε περιοχές που άλλες εταιρίες δεν θα τολμούσαν, καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους. Παράδειγμα η iκαρία και το πρωτοπριακό υβριδικό της έργο.

Η επιλογή μας αυτή ενισχύεται και από την πεποίθηση μας ότι οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εκτός από το ότι δημιουργούν ένα βιώσιμο ενεργειακά μέλλον - με σεβασμό στο περιβάλλον, έχουν τη δυναμική των κανόνων της οικονομίας και αγοράς ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στη σημαντική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Ρόλος και υποχρέωσή μας στην κοινωνία είναι η δημιουργία μιας νέας ενεργειακής κουλτούρας μέσω των αναγκαίων πράσινων επενδύσεων που θα αποδείξουν έμπρακτα την αναγκαιότητά τους.

Κυρίες και Κύριοι:
Σήμερα, η ΔΕΗ μετεξελίσσεται δυναμικά από την παλαιά μονοπωλιακή επιχείρηση, που είχε ως αποστολή τον πλήρη εξηλεκτρισμό της χώρας, σε μία επιχείρηση με ένα σύνθετο ρόλο:

• αφενός υποστηρίζει τις στρατηγικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια και
• αφετέρου συμμετέχει στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με διαφάνεια και με τρόπο που να εξασφαλίζει τόσο οικονομικά συμφέρουσες υπηρεσίες και προϊόντα, όσο και να μεγιστοποιεί τα οφέλη προς τους μετόχους της Επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα δημιουργείται μια νέα Επιχείρηση, μια νέα ΔΕΗ, με νέες δομές και νέες στρατηγικές προτεραιότητες.

Σας Ευχαριστώ για τη παρουσία σας και σας καλώ να περιηγηθείτε στο περίπτερο μας «ανακαλύπτοντας» μια νέα ΔΕΗ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.