Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής ισχύος 120 ΜW θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στη Λέσβο

Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής ισχύος 120 ΜW θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στη Λέσβο


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική επίσκεψη στη Μυτιλήνη πραγματοποίησε κατά το διήμερο 4-5 Απριλίου 2008, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, τους Γενικούς Διευθυντές Παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν και Μεταφοράς κ. Δημήτρη Μπουσδέκη και από άλλα διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης το κλιμάκιο ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Επιχείρησης στο νησί και μετείχε σε σύσκεψη με τον Νομάρχη Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή και εκπροσώπους φορέων για την οριστική επίλυση των προβλημάτων επάρκειας που αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη με την κατασκευή ενός νέου Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΕΗ για τον χώρο εγκατάστασης του νέου εργοστασίου που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού. Η νέα Μονάδα θα είναι προηγμένης τεχνολογίας ισχύος 120MW και θα κατασκευασθεί τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές. σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Μανταμάδο και δεν θα προκαλεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική ή αισθητική όχληση, αφού η νέα μονάδα θα είναι ορατή μόνο από τη θάλασσα.
Το κλιμάκιο της ΔΕΗ επισκέφθηκε το χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί το νέο εργοστάσιο στην περιοχή Σαρακήνα και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιλεγείσα τοποθεσία καθώς πληροί όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Στη συνέχεια το κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μανταμάδου κ. Στέφανο Αποστόλου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Αθανάσιο Γιακαλή.
Η πραγματοποίηση της σχετικής επένδυσης αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία θα εγκατασταθεί ο νέος ΑΣΠ, αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα τόσο κατά το στάδιο εκτέλεσης του σχετικού έργου όσο και για όλα τα χρόνια λειτουργίας της νέας μονάδας.
Μετά την οριστικοποίηση της χωροθέτησης του νέου ΑΣΠ θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη των έργων κατασκευής των Γραμμών Μεταφοράς και υποδομών που απαιτούνται.

Αθήνα,7 Απριλίου 2008                                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


Ημέρα Γυναίκας

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.